دندانپزشکی

ﻛﻨﺘﺮل ﻋﻔﻮﻧﺖ در دﻧﺪاﻧﭙﺰﺷﻜﻲ

چکیده
ﺣﺮﻓﻪ دﻧﺪاﻧﭙﺰﺷﻜﻲ در ﻣﻌﺮض ﺧﻄﺮ اﻧﻮاع وﺳﻴﻌﻲ از ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺴﻢ ﻫﺎي ﻣﻮﺟﻮد در ﺧﻮن و ﺑﺰاق ﺑﻴﻤﺎران ﻣـﻲ ﺑﺎﺷـﺪ. اﻳﻦ ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺴﻢ ﻫﺎ ﻣﻲ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺳﺒﺐ اﻳﺠﺎد ﺑﻴﻤﺎري ﻋﻔﻮﻧﻲ ﭼﻮن ﺳﺮﻣﺎﺧﻮردﮔﻲ، ذات اﻟﺮﻳﻪ، ﺳﻞ، ﺗﺒﺨـﺎل، ﻫﭙﺎﺗﻴـﺖB وC وHIV شوند...

ﻛﻨﺘﺮل ﻋﻔﻮﻧﺖ در دﻧﺪاﻧﭙﺰﺷﻜﻲ 

آﻟﻮدﮔﻲ ﺑﻪ ﭼﻪ ﻣﻌﻨﺎﺳﺖ؟ ﻋﺒﺎرﺗﺴﺖ از اﻧﺘﻘﺎل اﻧﻮاع ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺴﻢ ﻫﺎ ﺑﻪ ﻓﺮد . ﭘﺲ ﺑﺮاي ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ آن روش های ﻛﻨﺘـﺮل ﻋﻔﻮﻧﺖ ﺑﻮﺟﻮد آﻣﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ ﻋﺪم رﻋﺎﻳﺖ آن ﺑﺎﻋﺚ اﻳﺠﺎد ﻋﻔﻮﻧﺖ و ﺑﻴﻤﺎري در ﻓﺮد ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ. ﻻزﻣﻪ ﺑﺮوز ﻋﻔﻮﻧﺖ: ﻳﻚ ﻣﻴﺰﺑﺎن ﻣﺴﺘﻌﺪ، میکروب ﺑﻴﻤﺎري زا ﺑﻪ ﺗﻌﺪاد ﻛﺎﻓﻲ، ﻣﺴﻴﺮ ورود ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﻪ ﺑﺪن ﻣﻲ ﺑﺎﺷـﺪ ﻛـﻪ ﺑﺮاي ﺟﻠﻮﮔﻴﺮي از اﻳﺠﺎد ﻋﻔﻮﻧﺖ ﺑﺎﻳﺪ از ﺟﻤﻊ ﺷﺪن اﻳﻦ ﺳﻪ ﻋﺎﻣﻞ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮي ﻛﺮد. ﺣﺮﻓﻪ دﻧﺪاﻧﭙﺰﺷﻜﻲ در ﻣﻌﺮض ﺧﻄﺮ اﻧﻮاع وﺳﻴﻌﻲ از ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺴﻢ ﻫﺎي ﻣﻮﺟﻮد در ﺧﻮن و ﺑﺰاق ﺑﻴﻤﺎران ﻣـﻲ ﺑﺎﺷـﺪ. اﻳﻦ ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺴﻢ ﻫﺎ ﻣﻲ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺳﺒﺐ اﻳﺠﺎد ﺑﻴﻤﺎري ﻋﻔﻮﻧﻲ ﭼﻮن ﺳﺮﻣﺎﺧﻮردﮔﻲ، ذات اﻟﺮﻳﻪ، ﺳﻞ، ﺗﺒﺨـﺎل، ﻫﭙﺎﺗﻴـﺖB  وC وHIV شوند. ﭼﻮن ﺗﻤﺎم ﺑﻴﻤﺎران ﻣﺒﺘﻼ را ﻧﻤﻲ ﺗﻮان ﺑﻪ واﺳﻄﻪ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﺑﻴﻤـﺎري ﻗﺒﻠـﻲ و ﻣﻌﺎﻳﻨـﻪ ﺑـﺎﻟﻴﻨﻲ ﺷﻨﺎﺳـﺎﻳﻲ ﻧﻤﻮد، ﺑﺎﻳﺴﺘﻲ اﺣﺘﻴﺎﻃﺎت ﻻزم در ﺑﺮﺧﻮرد ﺑﺎ ﻫﻤﻪ ﺑﻴﻤـﺎران رﻋﺎﻳـﺖ ﺷـﻮد.

ﻣﻨﻈـﻮر از اﺣﺘﻴﺎﻃﺎت ﻻزم روش های ﻛﻨﺘـﺮل ﻋﻔﻮﻧﺖ در ﻣﺤﻴﻂ ﻛﺎر، ﺣﻔﺎﻇﺖ ﺧﻮد ﻓﺮد و ﺣﻔﺎﻇﺖ ﺑﻴﻤﺎري ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.

اﻧﺘﻘﺎل ﻋﻔﻮﻧﺖ در دﻧﺪاﻧﭙﺰﺷﻜﻲ از ﭼﻨﺪﻳﻦ راه ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ:

1.      ﺗﻤﺎس ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﺑﺎ ﺧﻮن، ﺑﺰاق و ﺳﺎﻳﺮ ﺗﺮﺷﺤﺎت

2.      ﺗﻤﺎس ﻏﻴﺮﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﺑﺎ وﺳﺎﻳﻞ، دﺳﺘﮕﺎه ها ﻳﺎ ﺳﻄﻮح آﻟﻮده

3.      ﺗﻤﺎس ﺑﺎ ذرات ﻣﻌﻠﻖ در ﻫﻮا

ﺑﺎﻳﺪ ﺗﻮﺟﻪ داﺷﺖ ﻛﻪ ﺧﻄﺮ آﻟﻮدﮔﻲ ﭘﺲ از اﺗﻤﺎم ﻛﺎر دﻧﺪاﻧﭙﺰﺷﻚ ﻣﺮﺗﻔﻊ ﻧﻤﻲ ﮔﺮدد زﻳﺮا ﻣﻴﻜﺮوب ها ﺗـﺎ ﻣـﺪت ها ﺑﻌـﺪ در ﻣﺤﻴﻂ زﻧﺪه ﻣﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﺜﻼ وﻳﺮوس ﻫﭙﺎﺗﻴﺖ B تا 7 روز در ﺣﺮارت اﺗﺎق و وﻳﺮوس HIV  تا 2 ﺳـﺎﻋﺖ درﻟﺨﺘـﻪ ﺧـﻮن زﻧﺪه ﻣﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ.

ﻣﺤﻴﻂ ﻛﺎر:  ﺑﺮاي ﭘﺎﻛﻴﺰﮔﻲ ﻣﺤﻴﻂ ﻛﺎر ﻻزم اﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﻤﺎم وﺳﺎﻳﻞ و ﺳﻄوﺣﻲ ﻛﻪ ﺑﻴﻤﺎران ﺑـﺎ آن ﺗﻤـﺎس داﺷـﺘﻪ اﻧـﺪ ﺑـﺎ ﻣﺤﻠﻮل هاي ﻣﻴﻜﺮوب ﻛﺶ ﻳﺎ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﻛﻨﻨﺪه ﻫﺎي ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﺷﻮﻧﺪ و ﺳـﻄﻮﺣﻲ ﻛـﻪ ﺿـﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﻛـﺮدن آﻧﻬـﺎ مشکل اﺳﺖ ﻗﺒﻼ ﺑﺎ ﻛﺎﻏﺬ آﻟﻮﻣﻴﻨﻴﻤﻲ ﻳﺎ ﭘﻼﺳﺘﻴﻚ ﺷﻔﺎف ﻳﺎ ﻛﺎﻏﺬ ﺿﺪآب ﭘﻮﺷﺎﻧﺪه ﺷﺪه و ﭘﺲ از اﻧﺠﺎم ﻛﺎر ﺗﻮﺳﻂ دﺳﺘﻴﺎر ﻳـﺎ دﻧﺪاﻧﭙﺰﺷﻚ ﺑﺮداﺷﺘﻪ ﺷﻮد و ﺳﻄﻮح ﻗﺎﺑﻞ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﺷﺪن اﺑﺘﺪا ﺑﺎ دﺳﺘﻤﺎل ﻳﺎ ﺣﻮﻟـﻪ ﻣﻨﺎﺳـﺐ از ﻣـﻮاد آﻟـﻲ و ارﮔﺎﻧﻴـﻚ ﭘﺎك ﺷﺪه در ﻗﺪم ﺑﻌﺪي ﺟﻬﺖ ﻋﻔﻮﻧﺖ زداﻳﻲ ﺳﻄﻮح ﺑﺎ ﻫﻴﭙﻮﻛﻠﺮﻳﺖ ﺳﺪﻳﻢ  1/0 یا 2/0 درﺻﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻃﻮر روزاﻧﻪ ﺗﻬﻴـﻪ ﮔﺮدﻳﺪه ﺗﻤﻴﺰ ﺷﻮد.

ﻛﻠﻴﺪﻫﺎي ﭼﺮاغ، ﺗﻨﻈﻴﻢ ﻛﻨﻨﺪه ﻫﺎ ﺻﻨﺪﻟﻲ ﻳﻮﻧﻴﺖ، دﺳﺘﮕﻴﺮه ﺷﻴﺮ آب ﺑﻬﺘﺮ است از ﻧﻮع ﭘﺪاﻟﻲ ﺑﺎﺷﺪ در ﻏﻴﺮ اﻳن صورت ﺑﺎ ﻛﺎورﻫﺎي ﻳیک بار ﻣﺼﺮف ﭘﻮﺷﺎﻧﺪه ﺷﻮد. وﺳﺎﻳﻠﻲ ﻛـﻪ ﻧﻴـﺎز ﺑـﻪ ﺗﻌﻤﻴـﺮ دارﻧـﺪ ﺑﺎﻳـﺪ ﻗﺒـﻞ از ﺳـﺮوﻳﺲ ﺿـﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﮔـﺮدد، ﺳﺮﺳﻮزن ها ﺑﺎ ﻧﻴﺪل ﻛﺎﺗﺮ ﻳﺎ ﻧﻴﺪل ﻻﻳﺰر ﻣﻌﺪوم ﮔﺮدﻧﺪ، وﺳﺎﻳﻞ آﻟﻮده ﻗﺒﻞ از دور رﻳﺨﺖ اﺳﺘﺮﻳﻞ ﺷﺪه و ﻳﺎ داﺧﻞ ﻣﺤﻔﻈﻪ ﻫﺎي ﻏﻴﺮﻗﺎﺑﻞ ﻧﻔﻮذ دور اﻧﺪاﺧﺘﻪ ﺷﻮﻧﺪ.

ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻫﺎي اﻳﻤﻨﻲ ﺣﻔﺎﻇﺖ ﻓﺮدي

  ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻫﺎي اﻳﻤﻨﻲ ﺷﺎﻣﻞ:

1.     واﻛﺴﻴﻨﺎﺳﻴﻮن دﺳﺘﻴﺎران و دﻧﺪاﻧﭙﺰﺷﻜﺎن

2.     اﺳﺘﻔﺎده از ﭘﻮﺷﺶ ﻫﺎي ﺣﻔﺎﻇﺘﻲ

3.     ﻧﺤﻮه ﺻﺤﻴﺢ ﺷﺴﺘﻦ دست ها

4.     ﻧﺤﻮه ﺻﺤﻴﺢ ﻛﺎر ﺑﺎ وﺳﺎﻳﻞ ﻧﻮك تیز

ﭘﻮﺷﺶ ﻫﺎي ﺣﻔﺎﻇﺘﻲ ﺑﺮاي ﻧﻮاﺣﻲ ﻣﻮرد ﺧﻄﺮ، ﺷﺎﻣﻞ: دﺳﺘﻜﺶ، ﻋﻴﻨﻚ، ﻣﺎﺳﻚ، ﮔﺎن ﻳﺎ پیش بند.

دﺳﺘﻜﺶ:

هنگامی که دست ها ﺑﺎ ﺗﺮﺷﺤﺎت ﻳﺎ ﻏﺸﺎﻫﺎي ﻣﺨﺎﻃﻲ و ﻳﺎ ﺳﻄﻮﺣﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻣﺎﻳﻌﺎت ﺑﺪن آﻟﻮده ﺷﺪه در ﺗﻤﺎس ﻣﺴـﺘﻘﻴﻢ ﺑﺎﺷـﺪ ﺑﺎﻳﺪ از دﺳﺘﻜﺶ اﺳﺘﻔﺎده ﻛﺮد. ﭘﺲ از ﺗﻤﺎس ﺑﺎ ﻫﺮ ﺑﻴﻤﺎر دﺳﺘﻜﺶ ﺑﺎﻳﺪ ﺗﻌﻮﻳﺾ ﺷﺪه و ﻗﺒﻞ از ﻛـﺎر ﺑـﺮاي ﺑﻴﻤـﺎر ﺑﻌـﺪي دست ها ﺷﺴﺘﻪ و دﺳﺘﻜﺶ ﺟﺪﻳﺪ ﭘﻮﺷﻴﺪه ﺷﻮد. دﺳﺘﻜﺶ های ﻻﺗﻜـﺲ و ﻏﻴـﺮ اﺳـﺘﺮﻳﻞ ﺑـﺮاي ﻣﻌﺎﻳﻨـﻪ و درﻣﺎن های ﻏﻴـﺮ ﺟﺮاﺣﻲ ﻣﻨﺎﺳﺐ اﺳﺖ وﻟﻲ ﺑﺮاي اﻋﻤﺎل ﺟﺮاﺣﻲ ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ از دﺳﺘﻜﺶ ﻫﺎي اﺳﺘﺮﻳﻞ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد. دستکش ها ﺑﺎﻳﺪ ﻳﻜﺒﺎر ﻣﺼﺮف ﺑﻮده و ﻧﺒﺎﻳﺪ ﻣﺠﺪدا ﺷﺴﺘﻪ و اﺳﺘﻔﺎده ﮔﺮدد.

ﺑﺮاي ﺷﺴﺘﻦ وﺳﺎﻳﻞ و ﺗﻤﻴﺰﻛﺮدن ﺳﻄﻮح ﺑﺎﻳﺪ از دستکش های ﺿﺨﻴﻢ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﻮد. در ﻫﻨﮕﺎم ﺟﺮاﺣـﺖ در دست ها ﺑﺎﻳـﺪ اﺑﺘﺪا زخم ها ﺑﺎ ﭼﺴﺐ ﭘﻮﺷﺎﻧﺪه ﺷﺪه و ﺑﻌﺪ دﺳﺘﻜﺶ ﭘﻮﺷﻴﺪه ﺷﻮد.

ﻋﻴﻨﻚ:

ﺑﺮاي ﺣﻔﺎﻇﺖ ﭼﺸﻢ ﻫﺎ از ﺗﺮﺷﺤﺎت ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﺑﺎﻳﺪ از ﻋﻴﻨﻚ ﻳﺎ ﺷﻴﻠﺪ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﻮد.

ﻣﺎﺳﻚ: ﺑﺮاي ﺣﻔﺎﻇﺖ ﺻﻮرت در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﭘﺎﺷﻴﺪه ﺷﺪن ﺗﺮﺷﺤﺎت از ﻣﺎﺳﻚ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲ ﺷﻮد. روي ﻣﺎسک ها ﺑﺎﻳﺪ از     ﺑﻴﻨﻲ ﺗـﺎ زﻳـﺮ ﭼﺎﻧﻪ اﻣﺘﺪاد داﺷﺘﻪ و در ﺻﻮرت ﺧﻴﺲ ﻳﺎ آﻟﻮده ﺷﺪن و ﺑﺮاي ﻫﺮ ﺑﻴﻤﺎر ﺑﺎﻳـﺪ ﺗﻌـﻮﻳﺾ ﺷـﻮد.    اﺳـﺘﻔﺎده از ﻣﺎﺳـﻚ ﺑﻴﺸـﺘﺮ ﺑﺮاي ﺟﻠﻮﮔﻴﺮي از آﻟﻮدﮔﻲ ﻫﺎي ﻓﻴﺰﻳﻜﻲ اﺳﺖ ﺗﺎ ﻣﻴﻜﺮوﺑـﻲ. در ﺿـﻤﻦ ﺧـﻴﺲ ﺷـﺪن ﻣﺎسک ها در ﺣـﻴﻦ ﻛـﺎر ﻗﺎﺑﻠﻴـﺖ ﻧﻔﻮذﭘﺬﻳﺮي ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺴﻢ ﻫﺎ را در آﻧﻬﺎ زﻳﺎدﺗﺮ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ ولی اﻳﻨﻜﻪ ﺑﺘﻮاﻧﻨﺪ ﻣﺴﺒﺐ ﻋﻔﻮﻧﺖ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻫﻨﻮز ﻣﺸﺨﺺ ﻧﺸﺪه اﺳﺖ.

 

ﻟﺒﺎس ﻣﻨﺎﺳﺐ:

در ﻫﻨﮕﺎم ﻣﻌﺎﻳﻨﻪ ﺑﺎﻳﺪ از روﭘﻮش ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻳﻘﻪ ﺑﻠﻨﺪ و آﺳﺘﻴﻦ ﺑﻠﻨﺪ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد و روزاﻧﻪ ﻋـﻮض ﺷـﻮند. در ﺻـﻮرتی که ﺑـﺎ ﺧﻮن ﻳﺎ ﺑﺰاق آﻟﻮده ﺷﻮﻧﺪ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﺗﻌﻮﻳﺾ ﮔﺮدﻧﺪ. روﭘﻮش آﻟﻮده را ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺑﺮاي ﺷﺴﺘﺸـﻮ ﺑـﻪ خانه ﺑـﺮد و از وارد ﺷﺪن ﺑﻪ ﺳﺎلن های ﻏﺬاﺧﻮري ﺑﺎ روﭘـﻮش ﺧـﻮدداري ﻛـﺮد. ﺑـﺮاي ﺣﻔﺎﻇـﺖ ﺑﻴﺸـﺘﺮ ﺑﻬﺘـﺮ اﺳـﺖ از ﭘﻮﺷـﻴﺪن زﻳـﻮرآﻻت ﺧﻮدداري ﻧﻤﻮد. دست ها ﺑﺎﻳﺪ اﺑﺘﺪاي روز، ﻗﺒﻞ از ﭘﻮﺷﻴﺪن دﺳﺘﻜﺶ، ﭘﺲ از درآوردن و ﭘﺲ از ﺗﻤـﺎس ﺑـﺎ اﺷـﻴﺎﻳﻲ ﻛـﻪ اﺣﺘﻤﺎل آﻟﻮدﮔﻲ دارﻧﺪ ﺷﺴﺘﻪ ﺷﻮﻧﺪ. ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﭼﻴﺰ ﺑﺮاي ﺷﺴﺘﻦ دست ها اﺳﺘﻔﺎده از آب و ﺻﺎﺑﻮن (ﺗﺮﺟﻴﺤـﺎ ﺻـﺎﺑﻮن ﻣـﺎﻳﻊ) ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ و در ﻣﻮارد ﺟﺮاﺣﻲ اﺳﻜﺮاب ﻛﺮدن ﻻزم اﺳﺖ.

ﻧﺤﻮه ﻛﺎر ﺑﺎ وﺳﺎﻳﻞ ﻧﻮك ﺗﻴﺰ:

ﺟﻬﺖ ﺣﻔﺎﻇﺖ دست ها از آﺳﻴﺐ ﻫﺎي اﺣﺘﻤﺎﻟﻲ ﻫﻨﮕﺎم ﻛﺎر ﺑﺎ وﺳﺎﻳﻞ ﻧﻮك ﺗﻴﺰ ﺑﺎﻳﺪ ﻣﺮاﻗﺒﺖ ﻻزم اﻧﺠﺎم ﮔﻴﺮد ﺳـﻮزن ها را  ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺑﺎ دﺳﺖ ﺧﻢ ﻛﺮد. ﺳﺮﻧﮓ ها ﺑﺎﻳﺪ ﭘﺲ از ﻣﺼﺮف ﻣﺠﺪدا ﺳﺮﭘﻮش ﮔﺬاري ﺷﻮد ﺑﺮاي اﻳﻦ ﻛﺎر از دو روش ﻣﻲ ﺗﻮان اﺳﺘﻔﺎده ﻛﺮد.

1.      اﺳﺘﻔﺎده از ﺣﻔﺎظ ﺳﺮﺳﻮزن ﻛﻪ ﻣﺤﻔﻈﻪ اي ﻣﺨﺼﻮص به روی ﺑﻌﻀﻲ از ﻳﻮنیت ها ﺗﻌﺒﻴﻪ شده

2.      روش ﻧﻴﺰه زدن ﻛﻪ در اﻳﻦ روش درﭘﻮش روي ﺳﻴﻨﻲ ﻳﺎ ﻣﻴﺰ ﻛﺎر ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﺳﻮزن به وﺳـﻴﻠﻪ ﻳـﻚ دﺳـﺖ در درﭘﻮش ﻗﺮار میﮔﻴﺮد. به وﺳﻴﻠﻪ اﻳﻦ دو روش اﺣﺘﻤﺎل ﻧﻴﺪﻟﻴﻨﮓ ﻛﺎﻫﺶ می یابد.

ﻫﻨﮕﺎمی که ﺑﺎ وﺟﻮد ﺗﻤﺎم اﺣﺘﻴﺎﻃﺎت ﻻزم ﻧﻴﺪﻟﻴﻨﮓ اﺗﻔﺎق اﻓﺘﺎد ﺑﺎﻳﺪ ﻣﺤﻞ زﺧﻢ را ﻓﺸﺎر ﻣﻲ دﻫﻴﻢ ﺗـﺎ ﻣﻮﺟـﺐ ﺧـﻮﻧﺮﻳﺰيﮔﺮدد. ﺳﭙﺲ آن را ﺑﺎ آب و ﺻﺎﺑﻮن ﺷﺴﺘﻪ و ﭘﺎﻧﺴﻤﺎن ﻣﻲ ﻛﻨﻴﻢ و در ﺻﻮرت اﻣﻜﺎن در ﻣﻮرد ﺑﻴﻤﺎر ﭘﺮس و ﺟﻮ ﻛﺮده تا از اﺣﺘﻤﺎل آﻟﻮدﮔﻲ آﮔﺎه ﺷﻮﻳﻢ(ﮔﺮﻓﺘﻦ History از ﺑﻴﻤـﺎر ﺷـﺎﻣﻞ داﺷـﺘﻦ ﺳـﻔﺮ اﺧﻴـﺮ ﺑـﻪ ﺧـﺎرج از ﻛﺸـﻮر- داﺷـﺘﻦ رﻓﺘﺎرﻫﺎي ﭘﺮﺧﻄﺮ- اﻋﺘﻴﺎد- داﺷﺘﻦ ﺑﻴﻤﺎری های ﺧﻮﻧﻲ و ﺗﺰرﻳﻖ ﺧﻮن در زﻣﺎن اﺧﻴﺮ) در ﺻﻮرت اﺣﺘﻤﺎل اﻧﺘﻘﺎل وﻳﺮوس ﻫﭙﺎتیت B، ﺗﺰرﻳﻖ ﮔﺎﻣﺎﮔﻠﺒﻮﻟﻴﻦ در10روز اول

در ﺻﻮرت اﺣﺘﻤﺎل آلودگی  ﺑﻪ وﻳﺮوس HIV ﺗﺠﻮﻳﺰ آزوﺗﻴﻤﻴﺪﻳﻦ و ﭘﻴﺸﮕﻴﺮي ﻛﻨﻨﺪه ﺿﺮوري است. اﻟﺒﺘﻪ ﺧﻄﺮ اﻧﺘﻘﺎل HIV از ﻃﺮﻳﻖ زﺧﻢ ﺑﺴﻴﺎر ﻛﻢ اﺳﺖ در ﺣﺪود 1 درﺻﺪ و ﺧﻄﺮ اﺑﺘﺎل ﺑﻪ ﻫﭙﺎﺗﻴﺖ B ﺑﻴﺸـﺘﺮ ﻣـﻲ ﺑﺎﺷـﺪ ﻛـﻪ ﺑـﺎ ﺗﻮﺟـﻪ ﺑـﻪ واﻛﺴﻴﻨﺎﺳﻴﻮن ﻛﺎرﻛﻨﺎن اﻳﻦ اﺣﺘﻤﺎل ﻧﻴﺰ ﺑﻪ ﺻﻔﺮ ﻣﻲ رﺳﺪ.

اﺳﺘﺮﻟﻴﺰاﺳﻴﻮن: ﺷﺎﻣﻞ ﻣﺮاﺣﻠﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻃﻲ آن ﺗﻤﺎم اﺷﻜﺎل ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺰم ﻫﺎ ﺷـﺎﻣﻞ وﻳـﺮوس، ﺑـﺎﻛﺘﺮي و ﻗﺎرچ ها ﻧﺎﺑﻮد ﻣﻲ ﮔﺮدﻧﺪ. ﻗﺒﻞ از اﺳﺘﺮﻳﻞ ﻛﺮدن اﻧﺠﺎم ﻣﺮاﺣﻞ زﻳﺮ ﺿﺮوري است.

1.      ﺧﻴﺲ ﻛﺮدن وﺳﺎﻳﻞ آلوده: وﺳﺎﻳﻞ ﺑﻌﺪ از اﺳﺘﻔﺎده ﺑﺎﻳﺪ ﺟﻬﺖ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮي از ﺧﺸﻚ ﺷﺪن ﻣﻮاد و ﺧﻮن در آب ﻏﻮﻃﻪ ور ﮔﺮدﻧﺪ ﺗﺎ ﻫﻢ تمیزﻛﺮدن آﻧﻬﺎ آﺳﺎن تر ﺑﺎﺷﺪ و ﻫﻢ ﺑﺎ ﻗﺮارﮔﻴﺮي در ﻣﻌﺮض ﻣﻮاد ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﺗـﺎ ﺣـﺪي ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﮔﺮدﻧﺪ.

2.      ﺗﻤﻴﺰﻛﺮدن وﺳﺎﻳﻞ: ﺗﻤﻴﺰ ﻛﺮدن وﺳﺎﻳﻞ ﻗﺒﻞ سترون ﻛﺮدن ﻳﻚ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺣﻴﺎﺗﻲ و اﺻﻠﻲ می باشد.  

 

ﺗﻤﻴﺰ ﻛﺮدن وﺳﺎﻳﻞ:

           I.            با آب و برس

        II.             دﺳﺘﮕﺎه های  اوﻟﺘﺮاﺳﻮﻧﻴﻚ

      III.            دﺳﺘﮕﺎه های ﺷﺴﺘﺸﻮي ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ اﻧﺠﺎم می شود.

اﺳﺘﻔﺎده از دﺳﺘﮕﺎه ﺧﻄﺮ آﺳﻴﺐ ﺑﻪ دست ها را ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻲ دﻫﺪ. دﺳﺘﮕﺎه های اوﻟﺘﺮاﺳﻮﻧﻴﻚ ﺑﺎ اﻳﺠﺎد ارﺗﻌﺎش وﺳﻴﻠﻪ و ﻣﺎﻳﻊ اﻃﺮاف آن ﺳﻄﺢ وﺳﻴﻠﻪ از ﻣﻮاد آﻟﻮده ﭘﺎك ﻣﻲ ﺷﻮد. اﻳﻦ دﺳﺘﮕﺎه ها ﻣﺨﺼﻮﺻـﺎ ﺑـﺮاي وﺳـﺎﻳﻞ رﻳـﺰ ﻣﺎﻧﻨـﺪ ﻓﺎﻳـﻞ ﻫـﺎ و ﻓﺮزﻫﺎ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ راه اﻧﺘﺨﺎﺑﻲ اﺳﺖ.

ﻳﻚ روش ﻣﺆﺛﺮ دﻳﮕﺮ اﺳﺘﻔﺎده از ﺷﺴﺖ و ﺷﻮي ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ اﺻﻮل ﻛﺎر اﻳﻦ دﺳﺘﮕﺎه ها ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﺎﺷﻴﻦ ﻇﺮﻓﺸـﻮﻳﻲ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ آب ﻓﺮاوان ﺑﺎ ﻓﺸﺎر ﺑﺮ روي وﺳﺎﻳﻞ ﻣﻲ رﻳﺰد ﻛﻪ اﻟﺒﺘﻪ وﻗﺖ ﮔﻴﺮ ﺑـﻮده و در ﺿـﻤﻦ در ﻛﺸـﻮر ﻣـﺎ ﻣﺘـﺪاول ﻧﻴﺴﺖ.

در ﻫﻨﮕﺎم ﺷﺴﺘﺸﻮي وﺳﺎﻳﻞ ﺑﺎﻳﺪ از ﻋﻴﻨﻚ، دﺳﺘﻜﺶ ﺿﺨﻴﻢ، ﻣﺎﺳﻚ و ﭘﻴﺶ ﺑﻨﺪ ﺑﻠﻨﺪ و دو ﻻﻳﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﮔﺮدد.

3- خشک کردن: وﺳﺎﻳﻞ ﺑﺎﻳﺪ ﭘﺲ از ﺗﻤﻴﺰ ﺷﺪن ﺣﺘﻤﺎ خشک شوند.

4- ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪي ﻳﺎ ﭘﻚ کردن: وﺳﺎﻳﻞ ﺑﺎﻳﺪ در دو ﻻﻳﻪ ﭘﺎرﭼﻪ، ﻛﺎﻏﺬ ﻳﺎ ﺗﺮﻛﻴﺒﻲ از ﻧﺎﻳﻠﻮن و ﻛﺎﻏﺬ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪي ﮔـﺮدد و ﻧﺒﺎﻳـﺪ در ﻗـﻮﻃﻲ ﻫـﺎي ﻏﻴﺮﻗﺎﺑـﻞ ﻧﻔﻮذ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪي ﺷﻮﻧﺪ زﻳﺮا ﻣﺎﻧﻊ رﺳﻴﺪن ﺣﺮارت ﺑﻪ آﻧﻬﺎ ﻣﻲ ﺷﻮد. ﺗﺎرﻳﺦ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪي ﺑﺎﻳﺪ به طور ﺧﺎﻧﺎ روي ﺑﺴﺘﻪ ﻫﺎ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﻮد.

وﺳﺎﻳﻞ در ﺑﺴﺘﻪ ﻫﺎي دو ﻻﻳﻪ ﺗﺎ 6 ماه اﺳﺘﺮﻳﻞ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ و ﭘﺲ از آن ﺑﺎﻳﺪ ﻣﺠﺪدا استریل گردند.

در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﭼﻬﺎر روش ﺟﻬﺖ اﺳﺘﺮﻟﻴﺰاﺳﻴﻮن ﻣﺘﺪاول اﺳﺖ:

1.      ﻛﺎرﺑﺮد ﺣﺮارت ﺧﺸﻚ(ﻓﻮر)

2.      ﻛﺎرﺑﺮد ﺣﺮارت ﻣﺮﻃﻮب(اﺗﻮﻛﻼو)

3.      ﻛﺎرﺑﺮد ﮔﺎز اتیلن اﻛﺴﻴﺪ

4.      محلول های ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ   

ﺣﺮارت ﺧﺸﻚ: ﻗﺪﻳﻤﻲ ﺗﺮﻳﻦ راه از ﺑﻴﻦ ﺑﺮدن ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺴﻢ ﻫﺎ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﻲ ﺷﻮد و ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ روش اﺳـﺘﺮﻳﻞ ﻇـﺮوف ﺷﻴﺸﻪ اي ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺣﺮارت ﺧﺸﻚ ﺳﺒﺐ اﻛﺴﻴﺪاﺳﻴﻮن ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﻫﺎي ﺳﻠﻮل ﮔﺮدﻳﺪه و ﺑﻪ ﺣﺮارت ﺑـﺎﻻ ﻧﻴﺎزﻣﻨـﺪ اﺳـﺖ. در اﺳﺘﻔﺎده از ﺣﺮارت ﺧﺸﻚ ﭼﻨﺪ ﻧﻜﺘﻪ ﻗﺎﺑﻞ ذکر است:

1.      زﻣﺎن ﻻزم ﺟﻬﺖ اﺳﺘﺮﻟﻴﺰاﺳﻴﻮن: در ﺣﺮارت 160 ﺑﻪ ﻣﺪت 2 ساعت و °170، 1 ﺳﺎﻋﺖ.

2.      زﻣﺎن ﻻزم ﺟﻬﺖ ﮔﺮم ﺷﺪن ﻓﻮر ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ زﻣﺎن اﺳﺘﺮﻟﻴﺰاﺳﻴﻮن اﺿﺎﻓﻪ شود.

3.       زﻣﺎن ﻻزم ﺟﻬﺖ ﺧﺸﻚ ﺷﺪن وﺳﺎﻳﻞ ﻧﻴﺰ ﺑﺎﻳﺴﺘﻲ در ﻧﻈﺮﮔﺮﻓﺘﻪ و در ﻣﺪت زﻣﺎن اﺳﺘﺮﻳﻞ ﻧﺒﺎﻳﺴـﺘﻲ درب ﻓﻮر ﺑﺎز ﺷﻮد.

 ﺣﺮارت ﻣﺮﻃﻮب: ﺣﺮارت ﻣﺮﻃﻮب ﻣﺆﺛﺮﺗﺮ از ﺣﺮارت ﺧﺸﻚ ﻣﻲ باشد. زﻳﺮا در ﻣﺪت ﻛﻤﺘﺮ و دﻣـﺎي ﻛﻤﺘـﺮ ﻗـﺎدر ﺑـﻪ ﻧﺎﺑﻮدي ﻣﻴﻜﺮوب هاﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺣﺮارت ﻣﺮﻃﻮب ﺳﺒﺐ اﻧﻌﻘﺎد و ﺗﺨﺮﻳﺐ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﻫﺎي ﻣﻴﻜﺮوب در ﺣﺮارت ﻧﺴﺒﺘﺎ ﮔﺮدد.    ﺣﺪاﻗﻞ درﺟﻪ ﺣﺮارت ﻣﻤﻜﻦ ﺟﻬﺖ اﺳﺘﺮﻟﻴﺰاﺳﻴﻮن ﺑﺎ اﺗﻮﻛﻼو °120 ﺑﻪ ﻣﺪت 15 دﻗﻴﻘﻪ می ﺑﺎﺷﺪ.

اﻟﺒﺘﻪ اﻳﻦ زﻣﺎن ﭘﺲ از رﺳﻴﺪن ﺣﺮارت دﺳﺘﮕﺎه ﺑﻪ درﺟﻪ ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ ﻣـﻲ ﺷـﻮد. از ﻣﻌﺎﻳـﺐ اﺗـﻮﻛﻼو زﻧـﮓ زدن وﺳﺎﻳﻞ ﻓﻠﺰي، ﻛﻨﺪ ﺷﺪن آن ها و ﻗﻴﻤﺖ ﺑﺎﻻي دﺳﺘﮕﺎه ها ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.

ﻛﺎرﺑﺮد اﺗﻮﻛﻼو در دﻣﺎي °134 ﺑﺮاي ﻣﺪت 3 دﻗﻴﻘﻪ ﺑﺮاي وﺳﺎﻳﻞ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪي ﻧﺸﺪه ﻛـﻪ ﻗـﺮار اﺳـﺖ ﺑﻼﻓﺎﺻـﻠﻪ استفاده ﺷﻮد ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲ ﺷﻮد.

ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ﮔﺎﻫﻲ ﺟﻬﺖ اﻃﻤﻴﻨﺎن از اﺳﺘﺮﻳﻞ ﺷﺪن وﺳﺎﻳﻞ از اﻧﺪﻳﻜﺎﺗﻮر ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ داﺧﻞ ﺑﺴﺘﻪ ﻫـﺎ و ﺧـﺎرج آن ها اﺳـﺘﻔﺎده ﺷﻮد.

3-ﮔﺎز اﺗﻴﻠﻦ: ﺑﻌﻀﻲ از ﮔﺎزﻫﺎ ﻗﺎدر ﺑﻪ ﺗﺨﺮﻳﺐ آﻧﺰﻳﻢ ﻫﺎ و ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﺑﻴﻮﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺑﺎﻛﺘﺮی ها ﻫﺴﺘﻨﺪ از ﺟﻤﻠﻪ اﺗـﻴﻠﻦ اﻛﺴﻴﺪ اﻳﻦ ﮔﺎز در حرارت °50 ﻃﻲ 3 ﺳﺎﻋﺖ ﻛﻠﻴﻪ ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺴﻢ ﻫﺎ و اﺳﭙﻮرﻫﺎ را از ﺑﻴﻦ ﻣـﻲ ﺑـﺮد اﻣـﺎ ﺑـﺮاي ﺑﺎﻓـﺖ ﻫﺎي زﻧﺪه ﺳﻤﻲ اﺳﺖ وﺳﺎﻳﻞ ﺑﺎﻳﺴﺘﻲ ﺑﻪ ﻣﺪت 8 تا 12 ساعت  در ﺣـﺮارت °60 -°50  ﻫـﻮا ﺑﺨﻮرﻧـﺪ و ﻳـﺎ 7-4 روز در ﺣﺮارت اﺗﺎق ﺑﺎﻗﻲ ﺑﻤﺎﻧﺪ ﺗﺎ اﺛﺮ ﺳﻤﻲ آن از ﺑﻴﻦ ﺑﺮود.

4- ﻣﺤﻠﻮل های ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ:

اﻟﻒ: اتیل الکل 70درﺻﺪ در ﻣﺪت دﻗﻴﻘﻪ ﻫﻤﻪ رﻳﺰ ﺟﺎﻧﺪاران به جز اﺳﭙﻮر ﺑﺎﻛﺘﺮی ها را ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ اﻣـﺎ ﭼـﻮن زود ﺗﺒﺨﻴﺮ ﻣﻲ ﺷﻮد و ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﺿﻌﻴﻒ ﺑﻮدن اﺛﺮ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﻛﻨﻨﺪه ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺑﺮاي ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﺳﻄﻮح اﺳﺘﻔﺎده شود.

ب : ﺳﺎﻳﺪﻛﺲ(ﮔﻠﻮﺗﺮآﻟﺪوﺋﻴﺪ ﻗﻠﻴﺎﻳﻲ 2 درصد): ﻣﺪت زﻣـﺎن اﺳـﺘﻔﺎده ﭘـﺲ از ﻓﻌـﺎل ﻛـﺮدن 14 روز ﻣـﻲ ﺑﺎﺷـﺪ ﺑـﺮاي ﮔﻨﺪزداﻳﻲ وﺳﺘﺮون ﻛﺮدن ﻟﻮازم ﭘﻼﺳﺘﻴﻜﻲ و ﻻﺳﺘﻴﻜﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺗﺮي ﻫﺎ ﻣﻨﺎﺳﺐ اﺳﺖ.

ﺑﺮاي ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﻛﺮدن ﻣﺪت 10 دﻗﻴﻘﻪ ﺑﺼﻮرت ﺷﻨﺎور در ﻣﺤﻠـﻮل ﺳـﭙﺲ ﺷﺴﺘﺸـﻮ ﺑﻮﺳـﻴﻠﻪ آب ﺑـﺮاي ﺳـﺘﺮون ﻛـﺮدن ﻣﺪت 10 ﺳﺎﻋﺖ ﺑﺼﻮرت ﺷﻨﺎور در ﻣﺤﻠﻮل ﺳﭙﺲ ﺷﺴﺘﺸﻮ ﺑـﺎ آب ﻣﻘﻄـﺮ و ﻋـﺎري از آﻟـﻮدﮔﻲ اﻳـﻦ ﻣﺤﻠـﻮل محرک ﭼﺸﻢ، ﭘﻮﺳﺖ و ﻣﺨﺎط ﺑﻮده و ﺑﺨﺎر آن ﻣﺤﺮك دﺳﺘﮕﺎه ﺗﻨﻔﺴﻲ اﺳـﺖ در ﺻـﻮرت ﺗﻤـﺎس ﺑـﺎ آب ﻛـﺎﻓﻲ ﺷﺴـﺘﻪ و در ﻇﺮف در ﺑﺴﺘﻪ ﻧﮕﻬﺪاري ﮔﺮدد. ﺑﺮاي ﺳﺘﺮون ﻛﺮدن ﺗﻮرﺑﻴﻦ و ﻫﻨﺪﭘﻴﺲ ﻫﺎ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻧﻤﻲ ﺑﺎﺷﺪ زﻳﺮا ﺑـﺪﻟﻴﻞ ﺷـﻨﺎور ﺷـﺪن اﻳﻦ وﺳﺎﻳﻞ درون ﻣﺤﻠﻮل ﺑﻪ اﺟﺰاء دروﻧﻲ آﻧﻬﺎ آﺳﻴﺐ وارد ﻣﻲ ﺷﻮد.

ج- دﻛﻮﻧﻜﺲ(ﺳﻮﻻرﺳﭙﺖ)

ﺑﺎ اﺛﺮ ﺳﺮﻳﻊ ﺑﺼﻮرت اﻓﺸﺎﻧﻪ(اﺳﭙﺮي) و ﭘﺎك و ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﻛﺮدن ﺳﻄﻮح ﻛﻮﭼﻚ، ﺗﺠﻬﻴـﺰات اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴـﻚ، ﺗـﻮرﺑﻴﻦ و ﻫﻨﺪﭘﻴﺲ ﺑﻪ ﻣﺪت 2 دﻗﻴﻘﻪ ﺑﻜﺎر ﻣﻲ رود. اﻳﻦ ﻣﺤﻠﻮل وﻳﺮوس اﻳﺪز و ﻫﭙﺎﺗﻴﺖ را در ﻳﻚ دﻗﻴﻘﻪ ﺧﻨﺜﻲﻣﻲکند.

ﻗﺎرچ ها و ﺑﺎﻛﺘﺮی ها در ﻣﺪت 2 دﻗﻴﻘﻪ از ﺑﻴﻦ ﻣﻲ روﻧﺪ اﻳﻦ ﻣﺤﻠﻮل ﺑﺮاي ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﺳﻄﻮح ﺑﻴﺮوﻧﻲ ﺗﻮرﺑﻴﻦ و اﻧﮕﻞ ﻣﻨﺎﺳﺐ اﺳﺖ وﻟﻲ ﻗﺎدر ﺑﻪ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﻛﺮدن درون اﻳﻦ وﺳﺎﻳﻞ ﻧﻴﺴﺖ.

ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻫﺎي ﺟﺎﻧﺒﻲ:

1.     ﺟﻬﺖ ﻛﺎﻫﺶ آﻟﻮدﮔﻲ از ﺑﻴﻤﺎران ﺑﺨﻮاﻫﻴﻢ ﻗﺒﻞ از درﻣﺎن دﻫﺎﻧﺸﺎن را ﺑﺎ دﻫﺎﻧﺸﻮﻳﻪ ﺑﺎ ﺣﺪاﻗﻞ آب بشویند.

2.     ﻋﺒﻮردادن آب از شیلنگ های آب ﻳﻮﻧﻴﺖ و ﺳﺎکشن ها در اول هرﺷﻴﻔﺖ ﺑﻪ ﻣﺪت 20 ﺛﺎﻧﻴﻪ و ﻫﻤﻴﻦ ﻃـﻮر ﺑﻌـﺪ از اﺗﻤﺎم ﻛﺎر ﺗﻮرﺑﻴﻦ و ﻫﻨﺪﭘﻴﺲ ﻫﺎ را در ﺳﻴﻨﻚ ﻗﺮار داده و 20 ﺛﺎﻧﻴﻪ از آن ها آب ﻋﺒﻮر می دهیم.

3.     ﺟﺪا ﺳﺎزي ﻣﺤﻞ ﻛﺎر ﺑﻮﺳﻴﻠﻪ راﺑﺮدم از ﺑﻘﻴﻪ دهان

4.     ﻛﻠﻴﻪ ﻗﺎلب ها ﻗﺒﻞ از ارﺳﺎل ﺑﻪ ﻻﺑﺮاﺗﻮار ﺑﺎﻟﻴﻨﻲ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﺷﻮﻧﺪ(اﺑﺘـﺪا ﺷﺴـﺘﻪ ﺳـﭙﺲ در ﻫﻴﭙﻮﻛﻠﺮیت ﺳـﺪﻳﻢ به ﻣﺪت 15 دﻗﻴﻘﻪ ﻗﺮار ﮔﻴﺮﻧﺪ).

5.     زﺑﺎﻟﻪ ﻫﺎي ﻋﻔﻮﻧﻲ به طریق ﺻﺤﻴﺤﻲ در ﻛﻴﺴﻪ ﻫﺎي زرد رﻧﮓ و دو ﻻﻳﻪ ﺟﻤﻊ آوري و دﻓﻊ گردند

6.      ﻋﻴﻨﻚ ﻫﺎ و تلق های آﻟﻮده ﺑﺎ ﻣﺤﻠﻮل های ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﺷﺴﺘﻪ شوند.

7.      وﺳﺎﻳﻞ ﺗﻴﺰ و ﺑﺮﻧﺪه در ﻇﺮف های ﻣﺨﺼﻮص اﻧﺪاﺧﺘﻪ ﺷﺪه و ﻧﻴﺪل ﻫﺎ به وﺳﻴﻠﻪ ﻧﻴﺪل ﻛﺎﺗﺮ ﻗﻄﻊ شوند.

 

Infection Control in Dentistry
ﻛﻨﺘﺮل ﻋﻔﻮﻧﺖ در دﻧﺪاﻧﭙﺰﺷﻜﻲ
Download
 
لطفا نظر خود را در رابطه با محتوای آموزش بدهید




  مشاهده نتایج
به منظور ثبت رأی باید در سایت لاگین نمایید.
دی ان ان evoq , دات نت نیوک ,dnn